Werkwijze opdracht

Wil je graag een mooi aandenken aan een dierbaar persoon, een huisdier of zoek je een orgineel  cadeau? Dan kan ik misschien iets voor je betekenen. Bij een portret probeer ik om van je mooiste foto een nog mooiere tekening te maken. Je hebt keuze uit verschillende formaten en opties. Zo kun je altijd een tekening laten maken die past binnen je budget.

Ik teken portretten, en dit is mogelijk in zowel grafiet (grijs potlood), als in kleur met pastelpotloden/krijt. Daarnaast schilder ik ook kleurrijke schilderijen die ik te koop aanbiedt. Met 1 portret tekening ben ik minimaal 15 uur bezig.

Het portret wordt gemaakt aan de hand van een duidelijke foto die je zelf digitaal (info@estherbekker.nl) mag aanleveren bij voorkeur in Jpeg bestand. Vertel daarbij je wensen, en ik kan kijken of die haalbaar zijn, en of de foto geschikt is . Let op: als je de foto niet zelf gemaakt hebt, verifieer dan bij de fotograaf of de foto gebruikt mag worden (dit i.v.m. copyright)

Voor de foto geldt, hoe beter en scherper de foto, hoe mooier het portret zal worden. Een goed voorbeeld is hieronder. Mooi is ook, als de ogen goed zichtbaar zijn. Bij twijfel, neem contact met mij op.

aanleveren_foto_portret

Gedurende het teken of schilderproces zal ik je regelmatig op de hoogte houden van de voortgang. Op en aanmerkingen zullen zeker meegenomen worden. Ik vind het belangrijk, dat je 100% tevreden bent. Ik ben pas tevreden als jij dat bent.

De levertijd van een portret is in overleg, en afhankelijk van het aantal lopende opdrachten. Heb je een bepaalde datum in gedachten, bv een verjaardag, of een bijzondere dag, zorg dan, dat je de foto tijdig aanlevert. Hou rekening met een langere wachttijd wat betreft olieverf schilderijen i.v.m. de droogtijd.  Dit is meestal 2 tot 3 maanden.

Materialen en passe-partout

Ik teken en schilder met materialen van professionele kunstenaarskwaliteit. Dit geldt niet alleen voor het schildersdoek, maar ook voor het papier, wat 250 of 300 grams zuurvrij is. De tekening wordt geleverd met een bijpassend passe-partout, zodat je hem in kunt lijsten in een standaard formaat lijst. Ik kan dit evt. ook voor je doen tegen meerprijs. Een passe-partout maakt de tekening net mooier af, en is wenselijk met pastel (bij de miniatuur/budget portretjes zit het lijstje al bij de prijs in).

Pasteltekeningen

Wat betreft de pasteltekeningen,
zijn er een aantal kleuren waaruit je kunt kiezen wat betreft de achtergrond:

keuzemogelijkheden_kleur

Betaling

Je opdracht wordt geplaatst na een aanbetaling van 25%. Het resterende bedrag wordt voldaan als het portret of schilderwerk helemaal naar wens is. Ik werk met tevredenheidsgarantie: het resterende bedrag wordt alleen voldaan als je helemaal tevreden bent, anders hoef je het niet te nemen. Wel gebruik ik het dan voor mijn eigen portfolio.  

Verzending

De prijzen zijn exclusief verzending en ik hanteer de kosten van Post.nl. De portret tekening wordt altijd stevig verpakt en aangetekend verstuurd. Ik ben niet aansprakelijk voor evt. beschadiging tijdens verzending. Uiteraard mag je het ook zelf komen ophalen in Eibergen.

Copyrights

Op de portretten en schilderijen berust een copyright. Het is niet toegestaan om zonder toestemming kopieën te maken of de portretten voor commerciële doeleinden te gebruiken.